Svängigt humör och fokus

Det är kanske inte det första man tänker på när man hör ADHD, men för de flesta av oss med dianosen har ett ganska svängigt humör. Det kanske inte är humöret egentligen som svänger (ska läsa på mer om den biten), utan snarare att externa saker i vår miljö/omgivning är svåra för oss att filtrera och då vi har svårt att reglera känslor, känns det som humöret konstant åker ber- och dalbana.

Av olika anledningar har jag själv haft en ganska stor dipp och har haft svårt att komma ur den. Men rätt som det är vände det och jag känner mig gladare än gladast! Jag är definitivt en allt eller inget människa när de kommer till humöret. Att nå ett så fantastiskt humör är helt underbart, det känns som jag är bland molnen. Nacken är att jag blir grymt ofokuserad. Jag vill så mycket nu, men är överallt och ingenstans. Det känns som en omöjlighet att sortera ut tankarna. Det känns omöjligt att komma ihåg något.

Skapa lugn

Jag vill det absolut inte nu. Jag vill sväva på mina moln och flyga fritt. Man jag har lärt mig att det kommer sluta i total katastrof. Denna gång har jag i alla fall lyckats komma på det innan, istället för efteråt, och jag ska försöka se till att skapa små stunder av lugn. Det är mitt tips för er som också funkar på detta vis.

Hur skapar man lugn mitt i ruset?

För mig är det rörelse och natur. Det finns dessutom starka vetenskapliga belägg för att det hjälper. Jag blir som mest fokuserad då. Det är extremt svår att hålla rutiner nu, så jag ställer larm på mobilen när jag ska gå och ta en promenad eller träna en stund. Det kan även vara andra aktiviteter, man får testa sig fram, men se till att planera in stunderna.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *