Lediga dagar (helgen)

Helgen är här och för många innebär det lediga dagar. Lediga dagar innebär också att man frångår den vanliga vardagsstrukturen och rutinerna bryts. Det är viktigt att man får tid för återhämtning och vila under helgen, men samtidigt kan man behöva få gjort en del som man kanske inte hinner under veckan, så som t ex städ. Utan struktur och rutiner är det lätt att inget blir gjort och man börjar nästa vecka istället med stress, röra och en känsla av kaos.

En dag vila, en dag fixa

Detta kanske inte fungerar för alla, men jag ska dela med mig hur jag gör. Jag tror att man behöver dagar då man släpper lite på rutinerna och alla måsten, och tar dagen som den kommer. Jag brukar försöka att ha lördagar till en sådan dag. På lördagar gör jag sådant som fyller på med energi. Antingen bara vila eller göra något roligt (gärna spontant). Då jag har småbarn kan jag inte släppa på allt helt, lite planering måste jag ha så att dagen går runt med barnen, men allt annat släpper jag och fokus ligger på att faktiskt bara vila och ha kul med familjen. Det för mig är återhämtning. Jag planerar också in en stund för mig själv (mer om det i senare inlägg).

På söndagar däremot, där försöker jag planera in dagen och jag har mer eller mindre samma rutin varje vecka. Detta har hjälpt enormt med att faktiskt få hushållssaker gjorda. På söndagar är det tvätt, städ, ut med barnen och på kvällen planerar jag kommade vecka (hur jag planerar och mina strategier, kommer jag också skriva om i ett senare inlägg).

Tips

Tänk över hur dina fria dagar ser ut. Finns det tid för återhämtning och vad behöver du samtidigt få gjort? Planera upp så att båda delar finns med, förhoppningsvis ger det en lugnare start på nästa vecka.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *